Uncategorized

Mindenki csak a telefonját nyomkodja

Olyan világban élünk, ahol már szinte mindenkinek van telefonja. Még a kisgyerekeknek is, sőt, ha körbenézel a családodban, biztos, hogy még a nagyinak és a nagypapinak is van okostelefonja. Nincs ezzel baj, legalább őket is mindig el lehet érni, így sosem történhet gond, hiszen bármikor ők is ránk tudnak csörögni.

Amikor én elsős lettem az általános iskolában, akkor kaptam meg életem első telefonját, amit csak arra használhattam, hogy odatelefonáltam anyukámnak, ha beértem az iskolába és ha tanítás után elindultam és haza is értem. Pár percre laktunk a sulitól, egyenesen kellett menni egy utcában, ezért egy idő után már engedték, hogy egyedül, vagy más osztálytársaimmal menjek be a suliba. Mindig jött velünk egy felnőtt, a legjobb barátnőm pont ott lakott, mint mi, így vele és az anyukájával tudtunk menni mindig közösen. Ez volt az első osztályban, utána már nem kellett kíséret, hiszen tényleg 5 perc alatt otthon voltam.

Viszont azt egyáltalán nem szeretem, amikor nap mint nap azt látom, hogy a szülők a kis gyerekeiket azzal akarják lefoglalni, hogy a kezükbe nyomják a telefont, hogy nyomogassák. Egyszer láttam egy olyan esetet is, amikor az anyuka a kicsit elhízott, nagyjából 5 éves kisfiát tolta a sport babakocsiban, kezébe nyomta a tabletet, ami nagyobb volt, mint maga a gyerek körülbelül. És folyamatosan nyomkodta, játszott rajta, ráadásul még a játék hangjától is zengett a villamos. Kellemes volt.

Egyébként nincs ezzel a nagy mobiltelefon-mániával olyan nagy probléma addig, amíg az emberek normálisan kezelik ezt a kérdéskört. De sajnos ez ma már nagy népbetegség, bárhova nézek, mindenki azt nyomogatja, még sétálás közben is. Egy filmet nem tudnak a moziban anélkül megnézni, hogy legalább négyszer elő ne vennék a telefonjukat. Azt nézegetik még evés közben is. Veszélyes, hogy ennyire senki nem tud tőle elvonatkoztatni tőle.

Neked mi a véleményed?

Mindenki csak a telefonját nyomkodja bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva