A gyógytorna budapest szívében is dübörög

Nem is akárhogy: a Therapy4U Gerincterápiás Központban és Medical Fitness Stúdióban nincs lehetetlen, hogyha gyógytornáról van szó. Persze értsétek ezt jól: én most a köznyelvi értelmében használom a kifejezést, ami számomra minden olyan mozgásformát és terápiát lefed, amit az egészségünk visszaszerzése és/vagy megőrzése érdekében végzünk. Ez tökéletesen igaz a stúdió kezeléseire is, amelyek pontosan arról szólnak, hogy segítsenek a pácienseknek visszaszerezni az egészséges életüket és megtartani, majd megerősíteni azt a vázat, ami éjjel-nappal visz minket mindenhová és úgy hívják, hogy emberi test. A gyógytorna budapest szívében érhető el náluk, a János Pál pápa téren, a 8. kerületben.

Annyiból nagyon szuper a mai gyors, internettel áthuzalozott világ, hogy mindenkinek ott virít a zsebében egy okostelefon, amivel aztán bármikor, bármit megtalálhat, amire csak szüksége van. Például azt, hogy a Therapy4U-nál pontosan milyen kezelések vannak, vagy hogy mindez milyen áron érhető el. Igen, Te ott! Vedd csak elő a mobilodat, ahogy mindig teszed – ha nem épp most is azon olvasod ezt a cikket – és keress rá a therapy4u.hu-ra. Ott lesz minden információ a kezelésekkel és árakkal kapcsolatosan. De azért néhány gondolatot én is megosztok most itt veled.

Az elveket illetően azt érdemes tudni, hogy ők nem foglalkoznak mindennel, ahogy azt magukról el is mondják – azonban amivel igen, azzal a legmélyebb szakértelemmel. Így azt lehet mondani, hogy a gyógytorna budapest szívében a Therapy4U stúdióban főként a gerincproblémák és sportsérülések köré épült, ahogy minden további szolgáltatásuk is ezekkel kapcsolatos. A teljes terápiás folyamatról is megosztottak lépéseket – értelemszerűen az elsőket, hiszen aztán annyifelé ágazik az út, ahányféle probléma előkerülhet egy embernél. De ha csak gyorsan átfutjátok, hányféle megoldási utat tudnak kínálni egy-egy panaszra, minden bizonnyal megnyugszotok.

Én kapásból találtam magamnak több olyan programot is, ami felkeltette az érdeklődésemet. A gyógytorna budapest belvárosában van, ami helyszín tekintetében nekem egyébként is tökéletes, így még inkább szívesen veselkednék neki a Back2Balance elnevezésű programnak. Ennek az is a lényege, hogy először megkeresik különböző technikák segítségével, hogy nekem mitől fáj például a hátam, hol van az a sérült szövet, ami a fájdalom forrása. Ha ez megvan, a fájdalmat különböző módszerekkel, például manuálterápiával, vagy kineziotapeppel lehet kezelni, hogy elmúljon. Amikor pedig túlvagyunk a fájdalmon, akkor lehet belekezdeni azokba a programokba, amik megerősítik azokat az izmokat, amelyek segítenek elbírni önmagunkat. Kicsit komolyabbra fordítva a szót, ott kell erősíteni, ahol korábban a probléma keletkezett – de ezt természetesen a Therapy4U-nál sokkal jobban tudják, mint én itt teljesen laikus módon.

Azt tanácsolom, hogy akinek mozgásszervi problémái vannak, az ne halogassa a kezelést, hanem menjen utána a miérteknek. Ehhez remek lehetőséget nyújt a Therapy4U, ahol a gyógytorna budapest szívében van, a 8. kerületben. Aki igazán jót akar magának, az nem húzza sokáig a fájdalommal, hanem megkeresi a megfelelő megoldást: ha gyógytorna kell, akkor Therapy4U lesz az.