Interneten rendeltem meg a fűmagot és egyáltalán nem bántam meg

Az egész ott kezdődött, hogy kertes házba költöztünk, és mivel egy újépítésű ingatlanról van szó, ezért a kert gyakorlatilag teljesen kopár volt. Ennek egy előnye volt, hogy nem kellett vele sokat dolgozni, fákat kivágni, gazt irtani, a fekete föld tökéletes talaja lett a fűnek.

A fűmag vásárlását pedig a gazdabolt.hu-n keresztül tettem meg. Hogy miért itt? Mert nagyon sokféle fűmagot lehet kapni itt, több különböző kiszerelésben, ráadásul igen kedvező áron, így adta magát a dolog. Korábban is vásároltam már itt, emlékszem, mikor megesküdtünk a párommal, akkor vadvirágmagokat, méhlegelő keveréket kerestem, mert úgy gondoltam, hogy az nagyon szép ajándék lenne a násznépnek. Egy külföldi oldalon láttam hasonlót, és nagyon megtetszett. Emlékszem, még itt méregettük este a barátnőmmel, mert saját készítésű kis tasakokba rejtettük. A násznép el volt tőle ájulva, senki nem találkozott még ilyennel és mindenki el volt ragadtatva. Azt kértük, hogy tavasszal bárhol szórják el, ki a kocsiból egy mezőn, bárhol. Így jót tesznek a méheknek, hisz lesz miből nektár, és ezzel szerte a világban elszórják a mi szerelmünk magjait.

Pár hónappal később pedig itt álltunk a házunk udvarán, és ekkor eszembe jutott a gazdabolt. Mindenképp szerettünk volna szép gyepet, ugyan ki nem. Kertet nincs időnk művelni, így csak egy kis fűszernövényes részt választottunk le, valamint pár virágot ültettünk el. De úgy határoztunk, hogy a kert az gyep lesz, ehhez pedig szükség volt fűmagra, amit a gazdabolt.hu-n szereztünk be.

A szép pázsit ugyanis ott kezdődik, hogy a megfelelő magot választjuk ki. Sok-sok szempont van, ami befolyásolja, hogy melyik az ideális fűmag, így az árnyékosság, a talaj minősége és szerkezete. Illetve az, hogy például sportolunk-e majd a füvön. Amiért szerintem nagyon jó a gazdabolt.hu, hogy itt sokféle kiszerelésben válogathatunk a különböző fűmagok között, így, ha például elszámoltuk egy kicsit a mennyiséget, akkor nem kell még tíz kilót megvennünk adott esetben a magból ahhoz, hogy szép, egyenletes pázsitunk legyen. Vagy ha valakinek például kiskutyája van és itt-ott kipusztul a fű, akkor sem kell aggódni, mert a gazdabolt.hu-n nagyon kis mennyiségeket is lehet vásárolni.