Már van székhelye a barátom mobiltok-tervező cégének

Egy jó barátom nemrég úgy döntött, hogy megvalósítja régóta dédelgetett álmát, és végre megalapítja saját vállalkozását.

Imádja a modern kütyüket, főleg a mobiltelefonokat, emellett nagyon ügyesen rajzol és a számítógépes grafikához is ért. Nem meglepő tehát, hogy a felmerült opciók közül végül egy mobiltok-tervezéssel foglalkozó webshopra esett a választása.

Azonban hamar be kellett látnia, hogy egy cég alapítása során rengeteg dologra kell odafigyelni. A múltkor, amikor találkoztunk, láttam rajta, hogy stresszel a rá váró ügyintézések sora miatt, ezért felajánlottam neki a segítségemet.

Eleinte én sem tudtam, hogyan könnyíthetnék a helyzetén, de szerencsére egy rövid internetes kutatás után sokkal okosabb lettem, legalábbis ami a vállalkozása székhelyét érinti. Találtam ugyanis egy nagyszerű megoldást, amit mindjárt ki is fejtek.

Székhelyre mindenképpen szüksége van a barátom cégének is, és a kutatásom arra vezetett rá, hogy ebben a székhelyszolgáltatás nyújthat neki óriási segítséget. Nagyon örültem annak, hogy megtaláltam ezt a weboldalt, mert rögtön tudtuk, hogy ez az, ami neki kell. A székhelyszolgáltatás lényege az, hogy a céged telephelye nem a lakóhelyeden vagy más, több szempontból sem praktikus címen található, hanem vagy egy budapesti, vagy pedig egy újlengyeli címen. Budapest még érthető, hiszen jó, ha központi helyen van a székhely, és oda jönnek a hivatalos küldemények is (amiket aztán rendszeresen kipostáznak a kért címre). De miért pont Újlengyel?

Én is ezt kérdeztem magamtól, de hamarosan választ is kaptam rá, az indok pedig egyszerűen lenyűgözött. Újlengyelben ugyanis nem kell az önkormányzat részére iparűzési adót fizetni, így sokkal jobban megéri oda tenni a telephelyet. Szerintem ez zseniális!

A barátomnak is nagyon tetszett ez az ötlet, ezért hamarosan fel is vette a kapcsolatot a székhelyszolgáltatást végző céggel a weboldalon található űrlap kitöltésével. Nem volt azelőtt ügyvédje, de a szolgáltatás ezt is biztosította neki, ráadásul ingyen! Ez szinte túl szép volt, hogy igaz legyen, mégis az.

A következő lépés, a személyes találkozó is gördülékenyen zajlott: a székhelyszolgáltatók gyorsak és korrektek, ezzel pedig nagy terhet vettek le a barátom válláról – nem győzi dicsérni őket!

székhelyszolgáltatás

Pár napon belül kész lesz a bejegyzés is, ekkor pedig már hivatalosan is Újlengyelen lesz a mobiltokos cég székhelye.

Eddig nagyon gördülékenyen mennek a dolgok a barátom mobilos vállalkozásával, és ez nem kis részben a székhelyszolgáltatásnak köszönhető.

Remélem, hogy ha majd beindul az üzlet, kaphatok tőle néhány menő tokot a telefonomra!