Tárhely bérléssel optimalizálom a weboldalam működését

A weboldalam egyre rosszabbul működik mobilon. Emiatt elkezdtem kutakodni az interneten, kíváncsi voltam, hogy hogyan lehet optimalizálni a weboldalam működését.

Nagyon hamar rátaláltam a RackForest oldalára, akik választ adtak minden problémámra. A RackForest oldalán hallottam először a tárhely bérlés fogalmáról. Az SSD tárhely bérlése által sokkal jobban működhet egy weboldal.

Számomra a legfontosabb, hogy a Google weboldal helyezéseinél előrébb kerülhet az oldalam, méghozzá azért, mert gyorsabbá válik. Egy szerver szintű SSD 75.000 IOPS-sel töltődik be, vagy ennél is többel, tehát jócskán felgyorsul a weboldal sebessége. A Google pedig a gyorsabb oldalakat előrébb sorolja. Emiatt az ügyfelek is nagyobb eséllyel vásárolhatnak az adott weboldalról, hiszen egy felmérés szerint két másodperces késés az egyik oldal betöltődésekor 20 százalékkal is növelheti az oldal elhagyását, ami 87 százalékos vevővesztést jelent. Ebben a felgyorsult világban az emberek nem időznek sokáig, ha nem felel meg az igényeiknek az adott szájt, váltanak. Ezt pedig nyugodt szívvel megtehetik, hiszen számtalan más hasonló oldalt találhatnak. A tárhely bérlésnek az előnye még, hogy az oldal kevesebbszer áll le, valamint mintegy ötször hatékonyabban használja fel az energiát, mint a merevlemezek.

A RackForest-nél több tárhely csomag közül lehet választani. Számomra az SSD Ten csomag tűnik ideálisnak. Ez a csomag a közepes látogatottságú webshopok, vagy néhány közepes látogatottságú weboldal, esetleg nagyméretű képes, grafikai elemeket tartalmazó művészeti bemutatkozó oldalak számára lehet megfelelő. Az én weboldalam pontosan beleilleszkedik a leírásba, valamintkb. napi 1000-1500 látogatóval rendelkezik. A RackForest-nek remélem tényleg sikerül élvezhetőbbé tennie az internetes oldalamat.