Az okostelefonom segítségével minden információt megtudtam a cégalapításhoz

Az okostelefonok ma már sokrétű munkaeszközök is. Nem csak telefonálunk és üzenünk rajtuk, hanem naponta akár több ezer új impulzus és információmorzsa jut el hozzánk általuk. Persze kikapcsolódásra, szórakozásra is kiválóan alkalmas, többek között ezért is nehéz meghúzni a munka és a magánélet határát, hiszen szinte bárhol, bármikor elérhetőek vagyunk.

Azért én szeretem azt gondolni magamról, hogy viszonylag jól kezelem ezt a helyzetet, és ha nem is egészen jól, de aránylag megfelelően lavírozok az életem két serpenyője között. Nem vonz az, hogy mindig a legújabb okoseszközökkel vegyem körbe magamat, de azért szeretem őket filmezéshez, sportoláshoz és bármiféle vidámságot hozó dologhoz használni őket. A gyerekeim sokat segítettek abban, hogy lazuljak ilyen téren. Például a fiam tanította meg nekem azt is, hogy akár kontroller helyett is használhatom az okostelefonomat bizonyos konzolra elérhető játékoknál. Az én fiatalkoromban egészen más idők voltak, de ezt most nem rossz értelemben mondom. Én élvezem a modern technikai vívmányok előnyeit, de egyúttal tartok is attól, hogy valójában nem tudunk adaptálódni hozzájuk, és amennyi előnnyel járnak, körülbelül ugyanannyi terhet is jelentenek számunkra pszichésen és interperszonális tekintetben.

A mobilomnak nincs érzelmi értéke számomra, így ha az addig használt már nem szuperál olyan jól (és persze nincs már hozzá érvényes garancia), akkor kis utánajárás után könnyedén váltok egy új eszközre.

Nem veszem ilyen könnyen a régóta tervezett cégalapítást, ami úgy vélem, minden felnőtt számára egy igazán fontos pillanat lehet az életében. Szerencsés vagyok, mert egy olyan szakmai csapat áll a hátam mögött, akikben teljes mértékig megbízom és tudják a dolgukat – ők a topcegalapitas csapata! Egy teljesen átlagos nap volt, amikor a neten cégalapítással kapcsolatos információkra vadásztam – így találtam rá a következő szlogenre: “(új) Cégalapítás 16.900 Ft vagy INGYEN – ha székhelyet kér.” Igen csábítónak tűnt az ajánlat, így természetesen egyből a feliratra böktem. És milyen jól tettem! Egy igazán jól összerakott weboldallal találtam szemben magam. Teljesen elragadott az a sok új információ, ami hirtelen a szemem elé tárult. Imádtam, hogy még sorban lenyitható Gyakran Ismételt Kérdések fülek is sorakoztak az oldalon. Cégalapítás, cégmódosítás vagy székhelyszolgáltatás? Utóbbiról nem tudtam sokat, így annak olvastam utána elsőként.

A székhelyszolgáltatás például azért praktikus, mert a küldeményeink biztos átvételre kerülnek, így többé nem kell a postán várakoznunk miattuk. Nem kell irodát bérelnünk, havonta bérleti díjat fizetnünk, de az otthoni székhelybejelentésnél is praktikusabb: segítségével megspórolhatjuk az építményadót, és biztosan nem fog betoppanni senki az otthonunkba váratlanul, hiszen nem kell megadnunk a lakcímünket, így a magánéletünk is jobban védve lehet a székhelyszolgáltatásnak köszönhetően.

Maradtak még bennünk kérdések, amikre szeretnénk választ kapni? A topcegalapitas.eu ígéretessége nem csak ebben rejlik: “(új) Cégalapítás 16.900 Ft vagy INGYEN – ha székhelyet kér.” – a készségességük és transzparenciájuk legalább ugyanennyit tesz a dologhoz. Az oldal egyik központi elemeinek számító Gyakran Ismételt Kérdések információs felületen és a tanácsadó kisokosokon felül telefonon várják megkeresésünket. Hétfő és csütörtök között 8-tól 17 óráig tudják a hívásokat fogadni, míg pénteken 16 óráig, hétvégén sajnos nem elérhetőek telefonon. Ha nem érjük el őket, visszahívnak bennünket – írják a honlapon. Amennyiben más módját szeretnénk választani a kapcsolatfelvételnek, semmi akadálya – a telefonszámuk alatt ugyanis egy üzenetküldésre alkalmas űrlap áll rendelkezésünkre. Itt a nevünk, telefonszámunk és e-mail címünk megadása után tudjuk bepötyögni számukra üzenetünket, esetleges kérdéseinket.

De hogy mit jelent pontosan a felirat, ami ide vezetett – azaz az “(új) Cégalapítás 16.900 Ft vagy INGYEN – ha székhelyet kér.” -, arról még nem meséltem. Mint az oldalon olvasható tájékoztatókból kiderült, a székhelyszolgáltatás több szempontból is igencsak jó ajánlatnak számít – ha pedig most cégalapítás mellett székhelyszolgáltatást rendelünk, az alapítás bonyolítási munkadíját elengedik számunkra. Így csak a székhelydíjjal kell kalkulálnunk, melyet ebben az esetben fél évre kell rendeznünk. Ehhez pluszban egy hónap most ajándékba jár – már csak azt kell eldöntenünk, hol legyen az a bizonyos székhely, Budapesten vagy Újlengyelben. Ha Budapest mellett döntünk, a 6 hónapnyi ár (+1 hónap ajándék) 29.900 Ft + áfát jelent, míg ha Újlengyelt választjuk, 39.900 Ft + áfával kalkulálhatunk. Újlengyel többek közt azért is vonzó település, mert ott nem kell iparűzési adót fizetni, így éves szinten nem keveset lehet spórolni, ha ott található cégünk székhelye. Az IPA-mentességnek ebben az esetben csak egy feltétele van, mégpedig az, hogy fiókteleppel nem rendelkezhet a vállalkozás.

Számomra a több mint 15 ezer ügyfél és a tizenegy évnyi munkatapasztalat önmagáért beszél! Örülök, hogy olyan profi csapat áll mögöttem, mint a topcegalapitas.eu. Ha a te érdeklődésedet is sikerült felkelteniük, szívből ajánlom weboldalukat és szolgáltatásaikat.