Egy mobiltelefon gyűjtő története

Van egy elég fura hobbim, mobiltelefonokat gyűjtök. A kezdeti táskás daraboktól kezdve a katonai eszközökön keresztül a mai modern készülékekig vannak telóim. Igazából mindig szerettem ezeket az eszközöket, és lenyűgöző milyen fejlődésen mentek keresztül. A gyűjtés ötlete akkor fogalmazódott meg bennem, mikor egy kiállításon megláttam, milyenek voltak az első mobilok. Gondoltam tök érdekes lenne, ha minden időszakból lenne néhány telefonom, és ezzel végig lehetne nézni, hogyan fejlődtek a mobilok az évek során. 

Természetesen a retro darabokat nehezebb volt  beszerezni, és egy-egy ilyen telefon nagyon sokba került. Minden korszak csúcskészülékét is begyűjtöttem, nagyon meglepő, hogy mikor melyik teló volt a legjobb. 

Bármilyen hihetetlen, találtam egy közösséget a neten, ami nagyjából 200 fős volt, és hozzám hasonló mobiltelefon gyűjtők csoportosultak benne. Sokat beszéltünk egymással, mindenki külföldi volt, és egyszer elhatároztuk, hogy tartunk egy kiállítást, ahol megmutatjuk, az érdeklődnek a különböző korszakok mobiljait. A rendezvényt külföldön szerveztük, saját autóval terveztem kimenni, de valami nem volt rendben a kormányművel, úgyhogy elkezdtem keresni, melyik a legjobb futómű szervíz Budapesten.

Hamar rátaláltam a Méta Autószervízre, ahol vérprofi szakemberek dolgoznak, több mint 15 év tapasztalattal, és bármilyen márkájú autót elvállalnak, akár kisteherautót is. Fejlett, modern eszközökkel dolgoznak, és garanciát adnak a munkájukról, hogy semmilyen meglepetés ne érje az ügyfeleket. A teljes munkanaplót digitálisan vezetik, így állandóan informáltak maradunk azzal kapcsolatban, hogy hol is tart az autónk a szerelési folyamatban. Náluk nem kell attól sem tartani, hogy váratlan kiadásokba sodornak minket, mert úgy kezdik a munkát, hogy alaposan felmérik az autó állapotát, és minden javítással kapcsolatban előre tájékoztatnak. Addig nem nyúlnak a kocsihoz, amíg nem adtuk rá áldásunk. Ha szerelés közben derül fény valamilyen meghibásodásra, akkor is csak az ügyféllel történő egyeztetést követően látnak munkához. Ez a kiemelkedő kommunikáció nagyon fontos, mégis ritkán van rá példa a szakmában. 

A gyors munkamenet, és kényelem fokozása érdekében kialakítottak egy online foglalási rendszert, amely regisztráció után egy csomó mindent leegyszerűsít az ügyfelek számára. Hozzáadhatjuk az autóink a rendszerhez, és az alkalmazáson belül foglalhatunk időpontot nekik, akár egyszerre több elvégzendő feladatra is. Ezeket az időpontokat bármikor könnyedén törölhetjük, vagy módosíthatjuk. A foglalási rendszer elérhető telefonos alkalmazásként, és asztali számítógépekre is. 

A weboldalon az elérhetőségek, alapinformációk, szolgáltatások és képgaléria mellett rengeteg érdekes írást találunk az autókat érintő meghibásodásokkal és azok javításával kapcsolatban. Megtudhatunk egy csomó mindent a futóművekről is például. 

Ez egy komplex rendszer, melynek feladata az hogy az autó stabilan, és biztonságosan az úton maradjon. A futómű része többek közt a lengőkar, az alváz és a kormánymű is. Házilag nem érdemes javítani, mert nagyon profi, kifinomult műszereket igényel a művelet, ami általában csak a Métához hasonló műhelyekben található. Jellemző meghibásodásra utaló jel, ha az autó jobbra vagy balra húz, a kormány nincs középállásban, a lengéscsillapító nem a megszokott módon rugózik, de a kopogó zaj is utalhat a futómű meghibásodására. Ezeket a jeleket nem szabad félvállról venni, mert a rossz futómű fokozottan balesetveszélyes. 

A metaautoszerviz.hu weboldalon az árakról is találunk információt, így be tudjuk lőni, hogy nagyjából mennyibe fog kerülni a munka. A Méta tehát nem csak a futómű szervíz részlege miatt kiemelkedő, hanem teljes körű szolgáltatást nyújt autószerelés terén. Mindezt profi szakemberekkel, modern eszközökkel és kiváló kommunikációval tetézve.