A gyerek gyorsabban felnő, mint gondolnánk

Amikor a fiam pár éve mobiltelefont kért szülinapjára magának, akkor is már azt éreztem, hogy elkezdett felnőni. Már akkor is kinézte magának, hogy milyen telefont szeretne, és ha véletlenül nem kapná meg azt a fajtát, akkor milyen funkciókkal kell bírnia annak a telefonnak, amelyet végül megkap. Már akkor csodáltam, hogy a telefon trendekkel és funkciókkal tisztában volt, és tudta, hogy mit szeretne, persze nem követelőző módon. Azóta is mindent szemmel követ, nagyon jó műszaki érzékkel bír, nem csak a telefonokban van otthon, hanem már másfelé is kacsingat. Abból veszem észre, hogy ténylegesen felnőni kezdett, hogy a mobilok mellett, már a járművek is érdeklik. Első körben a motorozással kacsingat nagyon.

Egyik este azzal állt elő a vacsoránk során, hogy motoros jogosítvány megszerzését szeretné elérni az idei évben. A motoros jogosítvány megszerzése nem könnyű feladat, s a motor vezetése is komolyságot, felelősségvállalást igényel. És amúgy is honnan tud mindent a motoros jogosítvány megszerzéséről,- kérdeztem tőle. Akkor elmesélte a fiam, hogy az interneten talált egy remek oldalt, ahol minden információ részletesen kifejtésre kerül a vizsga menetét illetően, és arról, hogy milyen felszerelés szükséges a vizsga sikeres letételéhez. Az oldal nagyon jól leírja, hogy milyen vizsgák szükségesek első körben ahhoz, hogy a forgalomba tudjon kerülni egy tanuló. Ezek nem mások, mint egy egészségügyi megfelelés, egy egészségügyi vizsga, KRESZ vizsga, mind – mind részletesen kifejtésre került az oldalon, hogy miért is fontosak. Majd ezen vizsgák és vizsgálat megléte után kezdődhet a forgalomban való vezetés is.
Az oldal nagyszerűen informálja az érdeklődőket, nem csak a vizsga menetét illetően, hanem, hogy milyen köbcentivel rendelkező kategóriák vannak a motort illetően, illetve az sem egy utolsó kritérium, hogy forgalomban csak olyan személy vezethet motort, akiknek megfelelő felszerelése van. Ez a motoros felszerelés, nem csak a divat miatt fontos, sőt a testi épség megőrzése az ami az előtérbe kerül egy motoros ruházatnál. Alap felszerelésként ez a felkészítő oldal olyan ruhadarabokat említ meg, amelyet még laikus ember is nagyon logikusnak tart, hiszen a test olyan pontjait védi, amik nagyon sérülékenyek. Ilyen szükséges motoros felszerelésként említi az oldal, a magas szárú motoros csizmát, egy jó nadrágot, valamint egy olyan motoros kabátot, melyben gerincvédő is van. A megfelelő méretű és töréshatékonyságú bukósisakról nem is beszélve. A fiam rögvest meg is említette, hogy az oldal még kuponokkal is készül a motoros tanulók számára, hogy egy remek üzletben beválthatók a kuponok motoros felszerelésre.

Minden hasznos információ megtalálható az oldalon, hogy hány tanórát érdemes venni, a fiam már egy költségtervvel is készült, hogy a szükséges vizsgák és vizsgálatok mennyibe fognak kerülni, ezt is ezen az összefoglaló oldalon találta meg. Minden kérdésemre felkészült, úgyhogy a fiam már azon sem lepődött meg, amikor megkérdeztem tőle, hogy mégis mekkora motorra szeretné letenni a jogsit. Erre kapásból tudta a választ, ámbár felsorolta a kategóriákat, de ő a 125 köbcentis kategóriában gondolkodik még, majd a jövőben szeretne nagyobb motorra is jogosítványt szerezni.

Az oldalnak köszönhetően nagyon sok információ birtokában volt a fiam, hogy mi a jogosítvány szerzés útja és módja, rendkívül hasznosnak vélem, egy ilyen összefoglaló netes oldal működését, ahol minden sarkalatos pontra választ tudunk kapni.