Nem kell, hogy a fogzás kínszenvedéssel teli időszak legyen

A fogzást minden baba máshogy viseli, vannak könnyebb és nehezebb időszakok. Nyilván a szülő mindent megpróbál megtenni csemetéje jó közérzetéért. És erre, a fogzás körüli bonyodalomra kínál megoldást az imaginebaby.hu speciális, különleges rágókáival. Olyan makikkal, melyeket rágcsálva enyhül a kicsik fájdalma is, és mókás kinézetükkel is magukkal ragadják az apróságokat.

A fogzás során biztos sokan szembesültek már különböző kihívásokkal és ezekre más és más megoldási tanácsok is érkezhettek. Fontos tisztában lenni azzal, hogy ami az egyik babánál működött, nem biztos, hogy a másiknál is fog. Fontos tanács tehát, hogy ne hasonlítgassuk a babákat a másikhoz – erre hívja fel a figyelmet az Imagine Baby is. Mint ahogy minden felnőtt is más és más, más fájdalmakat élnek meg, más típusú segítség a jó nekik, így van ez a babáknál is. Vannak olyan babák, akik szinte meg sem érzik a fogzást, mások pedig igencsak megszenvedik ezt az időszakot. Abban is sok különbség lehet, hogy kinek mikor kezdenek kibújni a kis fogacskái.

Az egyik legjobb tanács pedig az, hogy többféle lehetőséget is próbáljunk ki a fájdalom csillapítására, ne csak egyet. Tehát keressük meg azt a módszert, ami a mi babánknál működik és alkalmazzuk ezt. Sokféle megoldási lehetőség létezik, mint amilyen a lehűtött gyümölcsök, gélek, vagy egy Imagine Baby rágómaki. Le kell tehát tesztelni a különböző módszereket, hogy megtalálhassuk a számunkra megfelelőt.

Amitől a szakemberek óva intenek, az az, hogy a keresőóriást fogadjuk fel gyerekorvosnak. Tehát óvakodjunk attól, hogy mindent elhiszünk, amit a neten olvasunk, és ne adj’ Isten, hogy ezeket a tanácsokat meg is fogadjuk. Ilyenkor, ha választ keresünk az égető kérdésekre, inkább a gyermekorvosunkat keressük fel, ne aggódjunk feleslegesen és tartsuk szem előtt, hogy akár téves diagnózisra is esélyünk lehet.

Általánosságban a rágás az egyik legjobb gyógymód fogzás esetén. Ugyanis a megduzzadt íny fájdalmát, a feszülést enyhíti a rágás. Ehhez pedig a legjobb, ha olyan rágókát adunk a babának, ami biztonságos anyagokból készült, könnyen lehet tisztítani és kézbe is lehet venni. Végül pedig nem árt azt is szem előtt tartani, hogy ez az állapot nem fog örökké tartani. Tehát egyszer véget ér ez az időszak is.

A fogzás időszakában igen nagy segítség lehet a Rágómaki, melyet többféle színben és verzióban be lehet szerezni az imaginebaby.hu webáruházban. A kifejezetten a fogzás időszakára kifejlesztett Rágómakik számos előnyös tulajdonsággal bírnak. Ezek egyike, hogy egyedi formájuk és különleges színeik elvarázsolják a kicsiket. Ráadásul miközben a fájdalmat csillapítják, még a babák motorikus képességeit is fejlesztik. A Rágómakik fején dudorok találhatók, ezek a puha kis felületek pedig kíméletesek az ínyhez. Arra is jók a makik, hogy segítségükkel kíméletesen és higiénikusan el lehet juttatni a fájdalomcsillapító géleket a baba ínyére.

Hasznos dolog, hogy mosogatógépben is moshatók és sterilizálógéppel is fertőtleníthetők. Minden szülő megnyugodhat, hogy a makik BPA-mentes anyagokból készültek, és rendelkeznek FDA valamint CE tanúsítvánnyal is. A kis maki pedig 10,5 centiméter magas és három hónapos kortól egészen hároméves korig ajánlott.

A fogzás időszakát igencsak meg tudja könnyíteni egy ilyen kis kedves rágómaki, ami sokak nagy kedvence már ma is.