A telefonszervizes ajánlása

Nemrég sikeresen eláztattam a telefonomat, mégpedig resztelt máj szaftban, nem is csak úgy, vízben. Úgy hogy alap volt, hogy szervizbe kell mennem. A szervizválasztással nem sokat teketóriáztam, bementem abba, amelyik a legközelebb esett a munkahelyemhez, és mekkora szerencsém volt vele! Egy nagyon kedves és kommunikatív szervizes kolléga vette át a telefonom, akivel akkor is és később is nagyon jól elbeszélgettünk. Mivel csak pár hónapja élet Budapesten, ezért mindenféléről meg szoktam kérdezni az új ismerőseimet, hogy megismerkedjem az itteni élet trükkjeivel és titkaival. Itt épp egy fogkő pucolás volt a terítéken, mert már rég nem jártam fogorvosnál. A szervizes ajánlott is egy nagyon jó helyet, amit nemrég meglátogattam és valóban, nekem is csak szuper élményeim születtek.

fogkő leszedés gyorsan ment, épp úgy, mint az időpontkérés. A fogorvosnő, aki kezelt, nagyon kedves volt és készségesen megosztott velem tippeket, hogy hogyan vigyázzak még inkább a fogaimra. A fogkő lepucolása közben természetesen leellenőrizte a fogaim állapotát és hála és boldogság, nem talált semmi aggodalomra okot adó jelenséget. Két fogamon is látott apróbb lyukakat, de azt mondta, hogy ezeket még nem érdemes betömni, hiszen tömés előtt ki kellene pucolni és az a lyuk megnövelésével járna. Egyenlőre csak mossak rendszeresen fogat, használjak fogselymet és járjak vissza félévente ellenőrzésre. Ha így teszek, elkerülhetem, hogy nagyobb gondom legyen a fogaimmal, ami egyértelműen azt jelenti, hogy nem kell fájdalmasabb procedúrán részt vennem és nem kell sok pénzt áldoznom rá. Mert akik nem törődnek a fogaikkal, azok gyakran azon kapják magukat, hogy nagyon nagy a baj. Beszélgettünk a bölcsességfogaimról is egy keveset. A két felső már egy ideje ki van nőve, de lent még semmi nyoma a fogaknak, már amennyire szabad szemmel megállapítható. Azt mondta a doktornő, hogyha pár éven belül nem nőnek ki az alsó bölcsességfogak, akkor a felsőket ki kell húzni, hogy nehogy túl nőjenek, mert az befolyásolhatja a a harapásomat és ezáltal kárt tehet az állkapcsomban. De ha visszajárok rendszeresen (és ez a tervem), akkor ezt is figyelemmel tudják tartani.

Érdekes, hogy mennyi komplikált ez az egész, nem is gondoltam volna. De örülök, hogy ilyen kedvesen foglalkoztak velem és részletesen elmagyaráztak dolgokat. Jó rendelőt ajánlott a mobilszervizes!