Mire jók a mobilok, telefonáláson kívül?

Elromlott a telefonom, ez körülbelül 3 évente előfordul, hogy a garanciális termékek garancia lejárta után, egyszerűen fogják magukat és a szavatosságuk leteltekor nem működnek. Így volt ez a telefonomnál most is, rengeteg mindenre használom, a mai telefonok már nem csak az eredeti funkciójukat töltik be, miszerint telefonhívásokat indítsuk, hanem már a munkánkat is elvégezhetjük rajta, e-mailek és internetezés már teljesen magától értetődő egy telefonon. Szóval vettem egy új csúcs szuper készüléket, amelynek 3 darab kamerája is van elől és hátlapon is több kamera megtalálható rajta. Az első dolgom a beüzemelést követően, nem volt már, mint a régi nagy tervem után olvasni, miszerint napelem rendszert fogok a családi házunk tetejére szereltetni. Szerencsére a tető elég nagy, így számításaim szerint nagyon sok napelem elfér majd rajta. Ez persze csak az én számításom, és egy olyan céget keresek, akik a számításomat igazolják, vagy új ötletekkel is elő tudnak rukkolni, mint a helykihasználás, vagy a Kw teljesítményt illetően. Nagy szakértelemmel rendelkező kivitelezőt kerestem, akikhez minden kérdésemet feltehetem, és ők minden kérdésemre egyszerű, és kézzelfogható választ tudnak adni, mindezen kívánalmaimat úgy megspékelve, hogy ár érték arányban is nagyon kedvezőek legyenek.

Amikor az interneten rákerestem a napelem rendszer ár címszóra, rengeteg kétes kivitelezőt kihozott találatként a rendszer, de szerencsémre, jól választottam a sok rossz között, ki tudtam fogni, egy nagyon jót is. Ehhez érzék kell, hogy rögvest egy jó, megbízható cégre leljen az ember, ahol mindent megtalál egyetlen helyen. Ez a cég a napelem rendszer ár tekintetében nagyon kedvező árajánlatot adott számomra. Első érdeklődő, árajánlatkérő megkeresésemben megadtam a ház paramétereit és kértem, hogy mindenből jó minőséggel és a ház, és családom energia igényének megfelelően végezzék a számításukat. A cél az lett volna, hogy nem csak rásegítünk a napelem rendszerrel a hagyományos energia felhasználásba, hanem majdhogynem ki is váltjuk azt. De még az is a számításba jött, hogy esetleg a fővonalba vissza is forgassuk a megtermelt energiát.

Erre mindenképpen alkalmasnak bizonyult a cég, mely remek árajánlatot nyújtott felém, meg is lepődtem kicsit, hogy mennyire korrekten álltak az érdeklődésemhez, és hogy milyen jó árban tudják esetlegesen vállalni a munkálatokat.

Nem tudom miért éreztem ezt az egészet annyira meglepőnek, hiszem, ennek magát értetődőnek kellene lennie, hogy egy szolgáltatást nyújtó cég, mindenkor az érdeklődő rendelkezésére áll. A profizmusuk onnan is kiderült, hogy remek honlappal rendelkeznek, ahol számos nagyon hasznos információt meg lehet találni, a napelem rendszerről és arról is, hogy milyen munkát végez a cég. Számos nagyon pozitív beszámoló biztosítja a leendő megrendelőt, hogy a cég korrekt, jó minőségű munkát végez. Jó volt olvasni az ország különböző részeiről érkező beszámolókat, hogy egy -egy embernek milyen tapasztalatai vannak a céget illetően, ki mivel van megelégedve. Ezáltal könnyebb a döntés is, hogy ha az árajánlat megfelelő, a vélemények jók, akkor tovább nem is kell keresni, hiszen megtalálta az ember azt a céget, akivel érdemes napelem rendszert kiépítenie, hogy a rendszer által energiát és közüzemi számla díját spórolja meg. Megrendelésem után alig vártam, hogy jelentkezzen a cég, hogy mikor is tudná megkezdeni a felszerelést, beüzemelést, erre nem is kellett olyan sok időt várnom, már a háztetőn is volt a saját napelemes rendszerünk.