Ne ragadj le a mobilfotóknál

Ma már mindenkinek a zsebében olyan telefon található, ami fotózásra is alkalmas, így bármikor elő lehet venni és bármilyen pillanatot meg lehet örökíteni, azonban saját és ismerőseim tapasztalatai alapján azt gondolom, hogy túlzásba visszük a fotózást a telefonunkkal, ráadásul nem is foglalkozunk a telefonra mentett képekkel. Ismerős? Adott pillanatban esetleg megosztunk belőle néhány fotót a közösségi médiában, majd egyszerűen valahogy elvész a galériánkban az a sok kép, amit napról napra, hónapról hónapra elkészítettünk a telefonunkkal. Egyszer csak azon kapjuk magunkat, hogy tízezernél is több kép van a mobilunkban, ami már lelassítja azt, és vagy random törlünk a régiekből, vagy egyszerűen felmásoljuk mindet számítógépre, átnézés nélkül.

Ez velem is sokszor előfordult az évek során, azt gondoltam, hogy majd átnézem a képeket, sőt ki is fogom őket nyomtatni, és elteszem egy albumba, hogy kézzelfogható emlék legyen belőlük, de valahogy erre soha nem került sor. Hiába mentettem át egy merevlemezre, hogy majd gépen könnyebb lesz boldogulni több ezer fotó átnézésével, akkor is elfelejtődött vagy egyszerűen nem tudtam rávenni magamat, hogy nekiüljek ennyi fotó kezelésének. Az idő elteltével pedig megfeledkeztem ezekről a fotókról, és őszintén bevallva, több ezer olyan fotó van, amit az átmásolás után soha nem vettem elő, nem néztem át.

Sokáig nem volt megoldásom arra, hogy egy-egy rendezvényemen, hogyan menedzseljük azt a rengeteg fotót, ami elkészül, ráadásul amikor a vendégek kérnek saját magukról készült fotót, rémálom megkeresni azokat. De még saját magamnak is nagyon jó lenne, ha lenne olyan albumom, amiben a legfontosabb pillanatokat, eseményeket, ünnepeket, rendezvényeket át tudnám nézni, újra tudnám élni ezáltal a pillanatokat, úgy hogy ehhez ne kelljen több ezer képet átnéznem.

Hogyan lehet ezt kiküszöbölni? Egyrészt folyamatosan rendben kell tartani a telefonon található fotókat. Nagyon fontos, hogy az elkészítés után mielőbb átnézzük a kész fotókat, és tényleg csak azokat tartsuk meg, amikre szükségünk van, és ne essünk abba a hibába, hogy egy-egy mozzanatról 10-20-30 képünk is el van mentve. Amit pedig egy rendezvény szervezőjeként tehetünk, hogy ne a telefonnal készített fotókra fókuszáljunk. Céges rendezvény, vagy nagyobb volumenű születésnap, esküvő, vagy egyéb ünnepség esetére van egy bevált trükköm, amivel a mobilfotók helyett a valódi fotók elkészítésére koncentrálunk. Mi ez a trükk?

Selfie Gép Fotóautomata Kölcsönzés – selfiegep.hu

Ha nem szeretnénk abba a hibába esik esni, hogy a sok digitális fotó elvész a tárhelyeinken, galériánkban, akkor mindenképp érdemes a rendezvényekre, ünnepségekre selfie gépet bérelni. A Selfie gép egy olyan berendezés, amiben egy csúcsminőségű fotók készítését biztosító kamera található, valamint a kamerán kívül még fotónyomtató is helyet kapott benne, vagyis a fotó elkészítése után azonnal ki is tudja nyomtatni nagyon jó minőségben. Ilyen selfie gép beszerzése ma már nem nehéz feladat. A Selfie Gép Fotóautomata Kölcsönzés – selfiegep.hu weboldalon egyszerűen meg lehet rendelni ezt a szolgáltatást. De hogy miért is éri meg ezt választani. Ahogy mondtam, a digitális fotókból bár rengeteget készít mindenki, valahogy mégis az a tapasztalat, hogy ezek a fotók az idők folyamán eltűnnek vagy egy olyan eszközre kerülnek, amit nem veszünk elő, és bár hiába szerepelt az eredeti tervek között, hogy a rendezvényen készített fotókból valódi fotó nyomtatására is sor kerül, valahogy ez mindig kimarad. Ezt tudja kivédeni egy selfie gép, ugyanis a felállított berendezés az elkészített fotót azonnal ki tudja nyomtatni, így a vendégek egyből megkapják a fotóikat, amit haza is tudnak vinni magukkal a rendezvényről. Olyan, mintha néhány négyzetméteren egy komplex fotóstúdió állna a rendelkezésre, mégsem foglal el sok helyet, hiszen kis helyen elfér, akár a rendezvény egyik sarkában, és nincs szükség komoly fotós tudásra sem, hiszen a berendezés beállítását követően bárki könnyedén tudja használni és el tudja készíteni a fotót magáról. De akkor sem kell megijedni, ha valakinek kérdése merülne fel a selfie gép használatával kapcsolatban, hiszen a selfie gép csapata végig jelen van a rendezvényen, hogy segítséget adhassanak a gép használatában, valamint, hogy bármilyen kérdést megválaszoljanak. Persze van, aki a digitális fotókat jobban szereti, de nem kell aggódni, erre is van megoldás, ugyanis nem csak fotópapírra nyomtatja ki a berendezés a képeket, hanem digitális formában is továbbítják a fotókat. A szelfi gép különlegessége, hogy nem csak állókép rögzítésére lehet használni, hanem rövidebb mozgókép készítésére is alkalmas, amit GIF formátumban mentenek el. Ezt a formátumot már lényegében bármelyik számítógépen telefonon meg lehet tekinteni, továbbítani.

Amikor az egyik barátomnak ajánlottam a selfie gépet a közelgő esküvőjére, akkor azon kezdett gondolkodni, hogy hogyan lehetne ezt még egyedibbé tenni. Mondtam neki, hogy nagyon sok mindennel egyedivé tudja varázsolni ezt a fotózást, hiszen a fotópapírra bármit rá tudnak nyomtatni, így lényegében az ő és a párja nevét, a dátumot, vagy bármilyen keretet, mintát rá tudnak nyomtatni a papírra, amitől még egyedibb lesz, így a vendégek évek eltelte után is fogják tudni, hogy kinek az esküvőjén készültek ezek a fotók. Ráadásul a fehér standard kereten kívül több különböző színes minta közül is lehet választani, ami szintén egyedibbé tudja tenni a fotókat.

A selfiegep.hu-ról azért érdemes bérelni fotóautomatát, mert náluk még a legrövidebb időtartamú bérlést választva és korlátlan mennyiségű fotó elkészítésére van lehetőség, valamint korlátlan mennyiségű nyomtatást is biztosítanak. Ez azt jelenti, hogyha a legkisebb csomagot választjuk, akkor a szelfi gép négy órán keresztül lesz elérhető a rendezvényünkön, és ezen időszakon belül a szelfi gép csapata folyamatosan rendelkezésre áll, valamint bármennyi fotót készíthetnek a vendégek, és mindegyiket ki lehet nyomtatni. Vannak olyan szolgáltatók, ahol meghatározzák, hogy egy időintervallum alatt hány darab fotó elkészítésére van lehetőség, ami nagyon kellemetlen tud lenni, gondoljunk csak arra, hogy a rendezvény felénél elfogy az elkészíthető fotók száma, és így a vendégek lemaradnak arról, hogy megörökítsék a pillanatot. Ezt a kellemetlenséget kiküszöböli a korlátlanság, amit a Selfie Gép Fotóautomata Kölcsönzés – selfiegep.hu biztosít.

Miért érdemes selfie gépet bérelni?

Elsőként azt emelném ki, hogy ez egy remek ajándék lehetőség a vendégeink részére, hiszen mindenki szereti megörökíteni a pillanatokat, és ezzel a berendezéssel nem csak fotókat készíthetnek el, hanem azonnal meg is kapják az elkészült fotót, hiszen a szelfi gép azonnal ki is nyomtatja az elkészített fotókat. Ezen kívül fontos szempont, hogy a selfie gép csapata folyamatosan jelen van és így segítenek a vendégeknek a gép használatában, vagyis a rendezvény szervezőjének nem szükséges folyamatosan a gép mellett állni, hiszen a bérlésbej benne van a személyes asszisztencia. Ami még fontos a korlátlan számú fotókészítés és nyomtatás, ami 10×15 centiméteres fotókra vonatkozik, és nincs fotó limit a bérlés ideje alatt, tehát amíg a rendezvényünkön elérhető a szelfi gép, bármennyi képet lehet készíteni, nem korlátozzák a darabszámot, aminek köszönhetően senki sem marad le a fotózásról. A nyomtatott fotó mellett pedig digitálisan is rögzítésre kerülnek a képek. A fotózásokat pedig még különlegesebbé tehetjük a hátterekkel. A sztenderd fehér színű hátteret ingyen biztosítják a szelfi gép bérléskor, de különböző színes hátterek bérlésére is lehetőség van. A háttereken túl vicces kiegészítőket is lehet használni, mint például szemüveg, bajusz, paróka, amiket a vendégek a fotózások alkalmával fel tudnak venni, és így vicces fotókat is tudnak készíteni az eseményen.

Mennyibe kerül a selfie gép bérlése?

A selfie gép ára függ attól, hogy hány órára szeretnénk bérelni a gépet, valamint attól is, hogy pontosan hol található a rendezvényünk. Kiszállási díj Budapesten nincs, így csak akkor kell kiszállási díjjal számolnunk, ha más városba szeretnénk kérni a selfie gépet. Alapvetően 4, 6 és 8 órás selfie gép bérlési csomagok közül lehet választani, de egyedi ajánlatot is lehet kérni a cégtől. A standard csomagokat figyelembe véve selfie gépet már 79 ezer forinttól lehet bérelni. Ez az összeg tartalmaz 4 órás selfie gép bérlést, korlátlan fotó elkészítését, valamint korlátlan fotónyomtatást is, illetve a személyes asszisztencia és benne van.