Székhely bérlés – ha nincs lakásod, jól jöhet!

Nem biztos, hogy mindenkinek rendelkezésre áll az az ingatlan, ahová be tudja jelenteni az éppen induló vállalkozását. Erre az esetre is vannak megoldások, például a székhely bérlés. Ebben lehet azt is érteni, hogy valaki egy ingatlant bérel ki üzlethelyiség, vagy iroda gyanánt és oda jelenti be a vállalkozást. De a mostani esetben, amiről ebben a cikkben írni szeretnék sokkal inkább arról van szó, hogy valaki egy székhelyszolgáltatót választ, ahonnan bérli a székhelyet – de ez fizikai valójában nem így történik. Mármint, hogy ez nem egy olyan bérlemény, amelybe nap, mint nap bejár valaki, hanem olyan, aminek a címét felhasználhatja a vállalkozása székhelyéül – papíron. Persze további előnyök is járnak ezzel a lehetőséggel, ha az ember a megfelelő szolgáltatót választja a székhely bérlésére.

A magam részéről a szekhelycentrum.hu-t ismerem és róluk tudok mesélni. A cégemet is náluk alapítottam és mivel akkor abban a helyzetben voltam, hogy nem tudtam volna hová bejelenteni a vállalkozásomat, ezért úgy gondoltam, hogy érdemes lenne még a székhely bérlést is igénybe venni náluk – elvégre stabilabb és kedvezőbb konstrukció volt számomra, mint egy kihasználatlan üzlethelyiség bérlése horror összegekért. Ugyanis annak nem éri meg ezzel foglalkozni, akinek egyébként nincs szüksége egy szobára, irodára, műhelyre, mert mondjuk egy szál laptopról dolgozik. Annak a lehető legjobb választás a székhely bérlés, mert ebben valóban annyi van, amennyi kell: kiteszik a cégtáblát, átveszik és továbbítják is a postát e-mailben, majd a fizikai formában is. Közben meg ha szükséges, mégis van 1-1 tárgyaló, amit lehet használni a csomagban foglalt összeg fejében – tehát a 6+1 hónapra 29 900 Ft+ÁFA összegért cserébe, ami azt gondolom, hogy kellően jutányos ár.

A székhely bérlés megkötésének menete pedig nem bonyolultabb, mint maga a cégalapítás. Ki kell tölteni a szekhelycentrum.hu által megküldött dokumentumokat és visszaküldeni, hogy aztán ők elkészíthessék a szükséges beadványokat. Ha mindent sikerült lepapírozni, akkor pedig érkezhet is rögtön a hozzájáruló nyilatkozat, akár már egy órán belül.

Nem gondolom, hogy ez az egyetlen jó megoldás, de abban biztos vagyok, hogy nagy az a réteg, ahol ez a lehető legjobb megoldás. Gondoljatok csak bele, hogy mennyien végzik a munkájukat egyetlen laptop segítségével, otthonról, a kanapéról, vagy egy íróasztal mögül. Nekik – ahogyan nekem is – az, hogy a székhely bérlés lehetséges, százezreket takarít meg havi szinten. Így ha épp szembe találkozok egy leendő vállalkozóval, akkor jó szívvel ajánlom neki ezt az opciót, amit a szekhelycentrum.hu weboldalán részletesen is megtalálhattok.

Ahogyan a legújabb mobiltelefonok sem biztos, hogy a legjobb választást kínálják, úgy az olyan bevált módszerek, mint a székhely bérlés is egyértelműen megbízható befutó tud lenni. Micsoda szerencse, hogy a mai készülékeken már nincs WAP és társai, és egyszerűen csak egy keresőben utána lehet nézni mindennek, ami csak éppen érdekel. Mint most például a weboldal, amit ajánlottam.

székhely bérlés